Hvedeknopper

 

 

 

                                                                

 

 

 50 g flormelis,      
 10 g salt,
 50 g gær,
 1 æg,
 75 g smør,
 5-10 g kardemomme,
 2 1/2 dl lunkent vand,
 550-600 g hvedemel

Alle ingredienserne blandes, og dejen æltes blank og smidig cirka 6-10 minutter. Dejen står 15-20 minutter et lunt sted.

Form 20 boller og sæt dem tæt på en bageplade. Bollerne efterhæver 45-60 minutter et lunt sted under et fugtigt klæde.

Bollerne bages 15-20 minutter ved 200 grader.

Når bollerne er afkølet, skæres de igennem. Skiverne ristes i cirka 5 minutter ved 225-230 grader.

Spises med smør, ost, marmelade, pølse eller postej.

 

 

 

 

 

 

                                     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ideer